miercuri, 9 martie 2011

Zi emoționantă

                                               Sursă foto

            Ieri a fost o zi ce m-a răvășit… Împreună cu toată clasa am fost la spectacolul „Un zâmbet și un gând frumos pentru mama” organizat de Seminarul Teologic Dorohoi împreună cu Asociația Ihtis. 
            Mi-a povestit mami de multe ori despre Marius, băiatul care nu își poate folosi mâinile și tastează cu nasul la calculator. Pe 8 Martie, Marius și-a lansat o carte de poezii. Un copil nevăzător a cântat la multe instrumente, a încântat și impresionat întreg publicul…               
            Momentul a fost emoționant… Mi-au curs lacrimile șiroaie minute în șir când i-am văzut sus pe scenă… În ciuda neputințelor, a bolilor și a suferințelor, în ciuda faptului că nu a putut merge niciodată la școală, Marius a demonstrat că  poți reuși în viață cu ajutorul lui Dumnezeu. Mi-am dat seama cât de alintată sunt eu uneori și că problemele ce le am sunt nimic față de ceea ce trăiesc acești oameni. 
           Doamne, mulțumesc că sunt sănătoasă!
           Nu voi uita ziua aceasta și nici lecția ce am învățat-o…
           

9 gânduri...:

Moisa Sebastian spunea...

Si mie era sa imi curga lacrimi cand l-am vazut.Eu zic ca viata este numai de la Dumnezeu.Toate cele bune!
Sebi

denisia spunea...

Te imbratisez, printeso!

Sara spunea...

Și eu te îmbrățișez cu drag, Denisia!

darul din inima noastra spunea...

Marius scrie pe blogul
http://vreausalupt.wordpress.com/

Michi Mihaescu pe http://feeds.feedburner.com/asociatia-ihtis

Am participat si eu anul trecut la doua evenimente IHTIS, asa ca iti inteleg emotiile draga Sara.

Mihaela Mihaescu spunea...

Draga Sara,
Randurile scrise de tine m-au impresionat. Iti scriu din dorinta de a te ajuta sa deslusesti cu zambetul pe buze aceasta lume, aparent "altfel", a persoanelor cu dizabilitati fizice (dar care gandesc normal).
In general, aceste boli apar la nastere din cauza unor erori medicale, dar ele nu dor si daca exista putina intelepciune si multa credinta in Dumnezeu - cum ai spus tu - viata decurge firesc, fara a resimti nimeni suferinta. Durerea in sufletul lui Marius si a celor ca el, apare atunci cand cei din jur, considera ca scoala sau orice activitate destinata copiilor sanatosi nu este recomandata si celor care se nasc "putin altfel". Toate celelalte abilitati - constiinciozitate, ambitie, credinta... tin de firea omului, de felul cum este educat si crescut in familie si le avem cu totii.
Acum esti micuta, dar dorinta ta de a deslusi aceste necunoscute este foarte mare. Daca ai intrebari pe aceasta tema, astept oricand un semn pe http://asociatia-ihtis.ro. Ma bucur ca am descoperit blogul unei fetite ambitioase, silitoare, constiincioase... Asa sa ramai mereu!

Sara spunea...

Mulțumesc mult, doamna Adriana! Deja am vizitat site-urile și am fost foarte impresionată. Îi admir mult!

Sara spunea...

Dragă Mihaela,

ce mult vă admir! Sunteți poate "altfel" doar pentru că aveți mai multă sensibilitate și sunteți mai luptători decât noi, cei ce suntem sănătoși în trup. Știu că nu e meritul nostru și nici vina voastră, așa a vrut Dumnezeu, știe El de ce... Eu vă apreciez mult pentru ceea ce faceți. Voi vizita cu drag site-ul.
Te îmbrățișez cu drag!

Marius Petrescu spunea...

Sara, te felicit pentru ceea ce faci...ai un suflet mare deși ești micuță.

Sara spunea...

Mulțumesc, domnule Marius! ( și pentru frumoasa fotografie...)

Trimiteți un comentariu

Gânduri bune dacă aveți pentru mine...
Vă mulțumesc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...