luni, 14 februarie 2011

Enescu

       Am citit astăzi biografia lui George Enescu deoarece face parte din tema pentru mâine la limba română.
       M-au impresionat multe lucruri despre el, ambiția lui de a-și împlini visul și perseverența cu care muncea la o vârstă așa de fragedă…
        De ceva vreme îmi place mult să citesc diverse cugetări și citate, astfel că am ales și câteva citate de-ale lui George Enescu.

       “ Să rămâi toată viața un copil e un vis frumos, dar greu de realizat. Cât mă privește, a trebuit să devin bărbat. Când eram mic, tata îmi spunea mereu: Te vei nărui poate, dar vei deveni om...  Și iată că am supraviețuit. “

      “ Ce greșeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule.”

 
     
Mi-am slujit ţara cu armele mele: pana, vioara şi bagheta.”

     
În muzică este nevoie de talent cam 30%, restul de 70% este muncă.”

      „ Nu există muzică uşoară sau grea, ci doar muzică bună.”

     
(...) mă exprim mai bine prin note decât prin cuvinte...”

     
Muzica porneşte de la inimă şi se adresează inimilor.”

     
Nu devii bătrân fiindcă ai trăit un anumit număr de ani, devii bătrân fiindcă ai dezertat de la idealul tău. Anii ridează pielea, dar renunţarea la ideal ridează sufletul.”

      „ Cel mai mult preţuiesc darul de a compune.”

     
Visez fără încetare... nu mai doresc decât un singur lucru pe lume: să traduc până la ceasul din urmă ceea ce freamătă în mine, să storc până la ultima picătură sucul fructului sălbatec pe care anii l-au copt. Atâta vreme cât exist vreau să cânt"
 
      „ Aceasta mă bucură, că eu pot comunica cu bunul Dumnezeu, cu muzica mea, pentru că eu sunt un om profund religios, cred, sunt un simplu şi umil credincios, dar dintre cei mai fervenţi, toate le fac cu credinţă şi iubire pentru El.“


4 gânduri...:

elia david spunea...

Mi-au placut atat postarea, cat si citatele alese, dar cred ca si mai mult mi-a placut omagiul adus de sufletul tau celui ce a fost - si este - George Enescu. Eu am fost foarte impresionata de cuvintele lui Yehudi Menuhin, care, patruns de spiritul maestrului sau, spunea atat de frumos: "Mi-a aprins imaginaţia, dăruindu-mi calitatea divinatoare, care a fost întotdeauna a sa, deschizându-mi astfel o perspectivă în tumultul şi măreţia lui Bach. Enescu va rămâne pentru mine absolutul prin care eu judec pe alţii."
Astfel de profesori iti doresc sa ai in devenirea ta, Sara!

corina spunea...

Sara Domnul sa iti daruiasca intelepciune Dumnezeiasca!

Sara spunea...

Mulțumesc, doamna Corina! Ce mult mă bucur că v-am cunoscut și eu mai bine prin povestea familiei dumneavoastră!... Vă doresc numai bine!
Sara

Sara spunea...

Mulțumesc mult, doamnă Elia David, pentru frumoasele aprecieri!
Vă îmbrățișez cu drag!

Sara

Trimiteți un comentariu

Gânduri bune dacă aveți pentru mine...
Vă mulțumesc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...