joi, 22 septembrie 2011

Oamenii mari m-au dezamăgit...

                                                                                 Sursă foto
  
    Pentru că sunt foarte răcită și nu am putut dormi, m-am trezit astăzi mai devreme și am intrat pe blog. SURPRIZĂ!
    Un Anonim – căruia îi mulțumesc-   mi-a scris un comentariu la postarea mea Parfum de ploaie și mi-a trimis un link către  un blog unde a găsit postarea mea sub altă semnătură și postată cu două zile mai târziu după ce am scris-o eu, de acolo fiind preluată apoi pe un alt forum.
   Dezamăgire… mare dezamăgire!
   
Iată și comentariul  :

Anonim spunea...
Dragă Sara, pentru că nu cu mult timp în urmă îți citisem Parfumul de ploaie, astăzi când îl găsisem pe un forum am crezut inițial că tu l-ai copiat- fiind doar un copil nu e greu de crezut asta. Căutând însă cu ajutorul lui Google l-am găsit postat cu două zile după ce l-ai postat tu sub un alt nume aici http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/09/parfum-de-ploaie.html#comment-form De aici cineva l-a preluat pe un forum al USH și uite-așa știu oamenii mari să fure munca unui copil. Îmi pare rău, poate te-am dezamăgit, dar trebuie să știi acest lucru... O zi frumoasă, draga mea! Nu te descuraja, scrie-ți gândurile în continuare, scrii prea frumos! Te pup!
   
   Mulțumesc, dragă Anonim, pentru comentariu! 
   Eu... am rămas fără cuvinte... 

P.S. Altcineva a furat textul meu. Doamna Victorița și-a cerut scuze... a primit de pe Neogen textul, i-a plăcut și i-a făcut rama foto uitând să specifice autorul. Acum a modificat la postarea dumneaei.
    Dezamăgirea e încă mare... 

37 gânduri...:

Mihaela spunea...

Draga mea, probabil o sa inveti altele si mai rele despre oamenii mari, din pacate... stiu sentimentul cand iti vezi munca furata. Dar gandeste-te ca sufletul si talentul nu ti-l poate fura nimeni. Cat despre ceea ce poti face, poti merge la google si poti face reclamatie si cei de la google vor sterge adresa respectiva. Iti poti scrie si un mesaj sus pe blog ca este munca ta si apreciezi sa nu iti fie furata. Sper ca rautatea oamenilor sa nu iti fure si frumusetea sufletului tau. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Sara spunea...

@ Mihaela,

vă mulțumesc pentru încurajare și sfaturi! Mi-am pierdut curajul de a mai scrie pe blog...
O zi frumoasă vă doresc!

minoki spunea...

Draga Sara, din pacate cam asta este lumea oamenilor mari. Am lasat un comentariu la blogul respectiv si poate ca ar fi bine sa faca la fel toti care trec pe aici si citesc aceasta postare. Astfel poate reusim sa descurajam furtul pe internet.Eu mi-as dori sa nu te descurajezi, sa scrii in continuare si sa te gandesti cand scrii ca vei scrie penrtu noi cei care te citim cu drag si nu pentru hotii de psotari.

Sara spunea...

@ minoki,

vă mulțumesc! De ce este lumea oamenilor mari plină de urât, nu voi înțelege... Am scris și eu un comentariu pe blogul respectiv...
Vă doresc o zi senină de toamnă! :)

adriana spunea...

Draga Sara, nu fi trista. Bucura-te ca i-au placuit cuvintele tale si gandeste-te ca poate doar a uitat sa mentioneze sursa.

Potio lasa un coment la respectiva postare cu rugamintea ca pe viitor cand preia ceva de pe blogul tau, sa specifice sursa articolului.

POATE NU STIE CA ASA TREBUIE PROCEDAT.

Si eu sunt racita si un pic ametita dupa miercurea de ieri.

Pupici.

adriana spunea...

este asa cum am intuit....nu specifica sursa fotografiilor si a textelor iar semnatiura victorita apare automat (vei vedea si la alte postari)

Gata cu dezamagirea! pUPICI!

corina spunea...

Sara nu te dezamagi stim cu totii ca minciuna e urata dar sunt oameni care o folosesc des.
Eu te rog sa mergi mai departe, pentru ca scrii foarte frumos.
Domnul Iisus Hristos a fost la fel scuipat si batjocorit, batut si urat de ceilalti insa El a mers inainte....
Deci pune gandul cel buuun si INAINTE!

copilarim spunea...

Sara, acestia nu sunt oameni mari, sunt oameni MICI. Iar lumea este plina de ei.. PLINA. Nu te lasa, nu te descuraja. Stiu cum te simti acum, dar cel mai bine este sa nu te mai gandesti la asa ceva, pentru ca iti faci sange rau degeaba, nu merita ei sa suferi din cauza a ceea ce au facut. Evident ar fi bine daca astfel de persoane ar fi si pedepsite... insa in cele mai multe cazuri devin agresive, ca si cand ele ar fi nedreptatite (eu am fost jignita cand i-am scris cuiva ca ar fi frumos sa puna credit atunci cand copiaza gandurile cuiva si le prezinta ca fiind ale ei, era o tipa care mai spunea ca este si originala- si m-a facut una cu pamantul ca ma cred mare creatoare etc etc).
Oamenii mici fura de la oricine si oricand.... Atata pot ei.

Te pup, Sara!! Si fa-te bine repede:*!!

Victorita Paduraru spunea...

Draga Sara ,comentaruiul tau nu l-am luat de la tine de pe blog.Mi-a fost trimis pe Neogen si mi-a placut .Nu este pubicat ca fiind autoarea articolului .Vina mea este ca nu am scris autor necunoscut.Imi pare mnespus de rau ca te-am suparat! O sa repar acesta neintelegere.
Eu semnez tate ramele care le fac,de aceea apare sub desen numele meu.
Succes!
Te admir pentru decenta de care ai dat dovada in acesta neintelegere!

Victorita Paduraru spunea...

Drept la replica!
Eseul respectiv l-am primit pe alt sit.Sigur ca esti indreptatita sa fii suparata!
Numele meu nu apare ca autor.Eu imi semnez toate ramele care le fac.
Trebuia sub testul preluat sa fi scris autor necunoscut.
Cat despre anonimul care ti-a trimis explicatia acestei neintelegeri a gresit enorm.

Ti-a facut mult rau!

LePetitPrince spunea...

Sara, nu te descuraja, adevarul iese la iveala intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu.

Sara spunea...

Doamna Adriana,

ați avut dreptate în ce o privește pe doamna Victorița. Mi-a scris, și-a cerut scuze. Dar ea a preluat textul de pe alt site, deci.. altcineva este cel care a "furat" textul meu.
Mulțumesc pentru sfaturi!
O seară liniștită! :)

Sara spunea...

Doamna Corina, mulțumesc pentru sfaturile și gândurile bune pe care le aveți întotdeauna pentru mine!
Vă îmbrățișez cu drag!

Sara spunea...

@ copilarim,

mulțumesc, Rux! Ai trecut și tu prin astfel de momente... Trebuie să mă obișnuiesc.
O seară frumoasă!
Mă simt puțin mai bine cu sănătatea...

Sara spunea...

@ victorita2010,

mulțumesc pentru că mi-ați explicat. Deci... altcineva este vinovat. Am văzut că ați modificat. Mulțumesc!
O seară bună!

Sara spunea...

@ LePetitPrince,

mulțumesc! E adevărat, minciuna are picioare scurte. O seară frumoasă vă doresc!:)

Sorin spunea...

Te salut Suflet Frumos !

Eu sunt defel impaciuitor asa ca parerea mea este ca mai exista o alternativa care poate impaca partile fara insa a scuti de vina pe cineva . De obicei cei ce trimit pe mail ceva ce le-a placut nu stiu si nu respecta etica internetului in ceea ce priveste copiatul , de fapt considerand internetul un bun comun apartinand tuturor (si aici au dreptate) . Cel ce primeste are indatorirea de a cerceta dar daca respectivul articol a fost copiat de mai nulti indivizi este foarte greu sa identifici sursa primara si atunci publici si speri ca autorul mail-ului sa fie si cel al articolului . Daca cel ce publica da o sursa risca din mai multe motive caci daca scrie mail primeste aceleasi observatii iar daca da o sursa risca sa nu fie cea originala si este mai rau .
Oricum ar fi articolele primite sunt riscante chiar daca ai circumstante atenuante . Toate acestea sunt valabile doar in cazul textelor primite caci daca tu esti cel care il preiei atunci se schimba total datele problemei .

Parerea mea !

Victorita Paduraru spunea...

Sara ,iti multumesc pentru comentarii ,dar repet eseul primit nu avea autor ,...de aceea nu l-am specificat in postare.Dupa ce am aflat cine este am facut corectia necesara.
Incerca sa uiti acesta poveste in care oamenii te-au implicat fara voia ta.
Important este sa crezi in tine si sa nu te lasi influientata de alti!

elia david spunea...

Draga Sara, nu te lasa furata de "aparente", nu-ti pierde seninatatea si inocenta luptand pentru drepturi de autor. Drept de autor are numai Dumnezeu, fara de Care un spirit creator nu ar avea niciodata o traiectorie ascendenta. Tu continua sa scrii cu bucuria pe care nu "recunoasterea" ti-a da, ci comuniunea in Dragoste si in Poezie.

adriana spunea...

bine ca s-a rezolvat totul amiabil.

Mirela spunea...

Sara, draga mea, aproape toti am patit si patim in continuare lucruri de genul acesta. Tu ai avut noroc, si asta pentru ca hotul a recunoscut! Un lucru e clar: la noi se fura SI in virtaul. Totusi, mergi mai departe si incearca sa fii atenta la tot si la toate. Te imbratisez si multa sanatate! Povestea de maine, ca sambata va fi ziua de publicare a Povestii parfumate, este Parfumul sufletului. Numai bine! :)

Mirela spunea...

P.S. Of, "virtaul" se va citi "virtual" Multumesc!

elena marin-alexe spunea...

Fruntea sus Sara draga.In virtual este ca si in real, adica si minciuna si furt, dar si adevar si sfiintenie.Alege tot ce este bun!

Victorita Paduraru spunea...

,, Tu ai avut noroc, si asta pentru ca hotul a recunoscut!"....spunea doamna Mirela P....nu vi se pare ca inteceti orice limita a ....Lasa-ti acesta fetita in pace si nu o mai intoxicati cu atat idei,,elevate' Ea este mai inteleapta de cat oamenii mari! Faceti si dumneavoastra un blog si bucurati oamenii seara de seara cu muzica ,poezie ,eseuri... asa cum fac eu.Am multi vizitatori si pun suflet in ceeace fac!
Bucurati-va de acesta toamna minunata!

Sara scuza-ma ca iti incarc pagina cu aceste inscrisuri, dar nu am posibilitate sa-i raspund doamnei.

Un profesor spunea...

@victorita2010 , vă implor să învăţaţi să scrieţi corect!
Citez:"lasa-ti copilul in pace..."
Ce-o fi însemnând acest "lăsa-ţi"?
(oare e "Lăsa- (î)- ţi???
Eventual "Lăsaţi copilul..."!
Aşa îi învăţaţi şi pe elevii dumneavoastră la şcoală?
Verficaţi şi "de cat", şi scrieţi, vă rog, "decât". Împreună! Mai aveţi greşeli de ortografie, dar acestea sunt greşeli
G R A V E ! Mai grave DECÂT furtul, care e recunoscut şi e foarte înţelept că aţi recunoscut.
Priviţi aici:
HOȚ, HOÁȚĂ, hoți, hoațe, s. m. și f. 1. Persoană care fură. ♦ (Adjectival) Care fură; (cu sens atenuat) viclean. 2. (Fam.) Om ștrengar, șiret. – Et. nec.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de gall
(http://dexonline.ro/definitie/ho%C5%A3)
QED!

Victorita Paduraru spunea...

Domnule profesor!
Vad ca va legati de lucruri marunte ,credeam ca ati inteles apelul meu! Sunteti plin de ranchiuna si in continuare incercati sa ma denigrati in fata unui copil .Greselile de ortografie si de punctuatie ,intr-un spatiu asa de mic sunt inerente ,daca mai ai si probleme cu vedere ,ele pot aparea.

Pacat ca sunteti profesori ,oamenii din bresla mea nu procedeaza asa.

Victorita Paduraru spunea...

Domnule ,,un profesor"!
Petrea Tutea spune:
"Un sfant poate fi analfabet, dar e superior unui geniu, fiindca ideea de sfintenie e legata de ideea de minune.
...Dumnezeu stie cat de Socrate sunt ! Eu nu ma socotesc decat o oarecare fiinta ganditoare. Gandesc si spun ceea ce gandesc."

Nu as indrazni sa ma compar cu acest mare ganditor ,dar ...daca uneori din varii motive faci greseli ,dar care le repari esti un om obisnuit ,normal si iubitor de oameni.
.

Sara spunea...

@ SoriN,

vă mulțumesc! Cred că e mai bine să scriu cu pixul decât să tastez la calculator. :) Și așa nu vor mai fi probleme.
Weekend plăcut!

Sara spunea...

@ victorita2010,

mulțumesc pentru corectură. Oricum... cineva și-a însușit ce am scris eu pe nedrept și nu este corect. Am nevoie de oamenii mari din jur, nu toți mă influențează greșit, sunt puțini cei ce îmi doresc răul...
Numai bine!

Victorita Paduraru spunea...

Un ultim comentariu pe acest blog;
"Dacă înţelepciunea a vrut să te-nzestreze
Cu darurile sale, te bucură în sine,
Şi cugetă în ticnă la rodurile ei.
Nu te-ncercă zadarnic la oameni să arăţi
Acele care lumea le sufere, le vede,
Şi care-n loc de slavă, ocară-ţi vor aduce."Către mintea sa-de Antioh Cantemir

Sa va bucurati de o toamna minunata!

Sara spunea...

@ elia david,

mulțumesc pentru cuvintele încurajatoare! Voi ține cont de sfaturile dumneavoastră! Un weekend însorit!

Sara spunea...

Doamna Adriana,

s-a rezolvat doar în ce o privește pe doamna Victorița. Oricum cineva și-a însușit în mod nedrept ceea ce eu am scris. Zi senină!

Sara spunea...

Doamna Mirela,

se pare că trebuie să mă obișnuiesc.Vă îmbrățisez și eu cu mult drag! Am scris deja povestea parfumată.... Un weekend plin de soare vă doresc!

Sara spunea...

@ elena marin-alexe,

ce sfat înțelept! Vreau să aleg ce e bun! Vă îmbrățișez cu drag!

Sara spunea...

@ victorita2010,

nu mai vreau să citesc nimic legat de această temă, vă rog! Mulțumesc pentru înțelegere!

Liliana spunea...

Tocmai am citit si sunt consternata! Nu imi dau seama de ce unii oameni nu au nici cel mai elementar bun simt, avand in vedere ca blogul este un spatiu pe care fiecare l-a ales pentru a evada din cenusiul cotidian, pentru a scrie ganduri frumoase si de bine, nu pentru a se scufunda din nou in mocirla de nesimtire permanent prezenta in jur, cel putin in ultimul timp.
Draga Sara, incearca sa nu te lasi afectata prea mult de aceste acte miselesti. Pasteaza-ti sufletul pur si continua sa scrii, pentru ca ai talent si tocmai acest lucru deranjeaza pe unii adulti fara inspiratie...
Pup fruntea ta isteata!

Sara spunea...

@ LOLITA,

mulțumesc! Voi continua să scriu, dar mai mult cu pixul decât cu tastele... O după-amiază frumoasă! :)

Trimiteți un comentariu

Gânduri bune dacă aveți pentru mine...
Vă mulțumesc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...