joi, 10 mai 2012

Copaci și păsări...

10 Mai - Ziua Arborilor și a Păsărilor
"Copacii sunt efortul nesfârșit al Pământului de a vorbi cu Cerul."
Rabrindranath Tagore 

“Ține un copac verde în inima ta și poate va sosi o pasăre cântătoare.”
Proverb chinezesc

"Am legat copacii la ochi
Cu-o basma verde
Şi le-am spus să mă găsească.
Şi copacii m-au găsit imediat
Cu un hohot de frunze.

Am legat păsările la ochi
Cu-o basma de nori
Şi le-am spus să mă găsească.
 Şi păsările m-au găsit
Cu un cântec."
Marin Sorescu
 Cântecul unui copac 
           "M-am ivit în drumul tău fără să-ți dai seama că eram acolo. Erai un călător ca oricare altul și totuși atât de deosebit... Mergeai alături de ceilalți, fără țintă, și cu toate astea grăbit. Erai obosit, flămând și însetat... Praful drumului se ridica spre cer ca vălurile de fum de tămâie ale templelor în aerul clar de seară. De ce m-a tulburat dintr-odată privirea ochilor tăi negri, adânci, ca două fântâni de întuneric? Pe tine te așteptam să treci oare? Mi-am întins umbra, sărutând în urma ta pământul pe care pășiseși, am mângâiat cu frunzele vântul ce-ți răcorise fruntea.
          Aș fi vrut să te oprești, să-ți odihnești sufletul la umbra mea și îmi intindeam crengile spre tine ca o chemare. Și te-ai oprit, într-adevăr. La picioarele tale mi-am depus florile cele mai frumoase, cu parfumul cel mai delicat, ca o ofrandă pentru un tânăr zeu cu trup de fildeș și cu ochi de noapte. Ramurile mele ți-au făcut pat și frunzele mele așternut, ți-am cântat cântece vechi cu glas foșnitor de vânt și ți-am privegheat somnul, mângâindu-ți fruntea ale cărei gânduri aș fi vrut să le pătrund. Am încercat să-ți ghicesc visele, atunci când te-am văzut neliniștit  și te-am încălzit cu căldura mea.
          Apropierea dimineții mă neliniștea  căci aducea cu sine plecarea ta. Număram clipele și mă întristam tot mai mult cu fiecare stea care pălea și se stingea. Pentru prima dată, nu doream să văd soarele răsărind. Îmi apropiam ramurile tot mai mult pentru a împiedica lumina și zgomotele lumii ce se trezea să ajungă la tine. Voiam să te mângâi cu mâini de fecioară îndrăgostită, dar eram oare mai mult decât un copac? Nu puteam decât să-ți alint cu frunze mătăsoase părul….
          Și totuși, nu puteam să te țin adormit o veșnicie. Soarele ți-a înțepat pleoapele și te-ai trezit, pregătindu-te grăbit să pleci alături de ceilalți călători. Mi-am întins din nou ramurile spre tine, măcar să-ți faci un toiag, sprijin pe drumul fără de sfârșit care te aștepta.
         Și ai plecat. Speram să te întorci, dar mergeai fără să te uiți înapoi. De pe frunzele mele picura, ca niște lacrimi, roua. La ultima cotitură a drumului, înainte să te pierzi dincolo de zare, ai mai întors o dată capul, uitându-te preț de câteva clipe la mine... apoi ai pornit din nou la drum.
         Eu am rămas la marginea drumului, ca martor al trecerii tale, și voi fi aici mult timp așteptându-te..."
                                                                                        Sursă
"Nu tăia copacul la umbra căruia te odihnești!"
Don't cut me down - Olivia Newton John
 

4 gânduri...:

Nicol spunea...

Frumoasa postare Sara! Sa ai numai pasari cantatoare in inima ta!

C.L.M. spunea...

ce frumos:D te pup, o zi buna:D:X

CARMEN spunea...

superba postare! are câte ceva din tot ce e frumos pe Lumea asta: natura, pasari, muzica buna, versuri de suflet, gânduri curate... Si toate astea, vazute prin ochii unui copil. Sara, pastreaza-ti inocenta, esti deosebit de frumoasa!

adriana spunea...

Nu stiam ca sunt sarbatoriti copacii si pasarile astazi dar m-am bucurat de o plimbare in parc printre ciripeli de pasarele si aripi infoiate de pauni

Trimiteți un comentariu

Gânduri bune dacă aveți pentru mine...
Vă mulțumesc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...